Artikler af

10 spørgsmål: Jens Hansen

11. december 2016

75% af af vores læsere er kvinder – men her er en af vores mandlige læsefans: Jens Hansen læser mange bøger, allerhelst krimier. Han bruger biblioteket og har en e-bogslæser i skuffen som tabte slaget mod den trykte bog.

1. Hvilken bog læser du i øjeblikket og hvorfor har du valgt netop den?

Lige pt. læser jeg Udvalgte skrøner fra Nordøstgrønland af Jørn Riel udgivet af Lindhardt og Ringhof i 2000, som en indimellem bog. Efter at have læst Jussi Adler Olsen Selfies, skulle der lidt ugebladsnovelle til, men den er lidt for kedelig, så ligger bare og ligger. Jeg husker Jørn Riel som en morsom forfatter som jeg havde meget morskab af at læse for 20-30 år siden. Så den bliver nok aldrig læst færdig.

2. Hvad var din første fantastiske læseoplevelse?

Som en årgang 1949 var det at læse, ikke det der blev brugt megen tid på i mit barndomshjem, men jeg fik da med jævne mellemrum et Anders And blad og andre tegneseriehæfter som jeg syntes var spændende. De 5 bøgerne var nok de første ”rigtige” bøger jeg læste. Men den første helt fantastiske læseoplevelse jeg havde, var da jeg, i 1975 lå med influenza i godt 14 dage, og læste hele 10-bindserien af krimiforfatterne Maj Sjøwall og Per Wahlöö. Det var på det tidspunkt min interesse for at læse for alvor blev vagt, og specielt krimier. Og så igen da Stieg Larssons bøger udkom.

3. Hvilken bog er din yndlingsbog og hvorfor?

Jeg har ingen specielt yndlingsbog, ingen der har sat sig i mit hjerte, men mange jeg tænker tilbage på som interessante, lærerige og som har gjort, at jeg har fået en indsigt i verden og livet på godt og ondt. For selvom at det er skønlitteratur jeg læser, er der jo altid en form for sandhed og livsopfattelse i hver eneste bog.

4. Hvilken type bøger læser du helst og hvorfor?

Min yndlingsbøger er absolut krimier – men gennem tiden har jeg også læst Dea Trier Mørch, Kent Follett, Jean M. Auel, Christian Kampmann, Herbjørg Wassmo og flere andre.

5. Hvilke læseformater bruger du – og hvornår og hvorfor?

Den fysiske bog er den absolutte foretrukne form for læsestof. Jeg har en e-bogs læser med 25 bøger på, men har kun læst 2 af dem, jeg mangler fornemmelsen af papir og bogens form og tyngde. Jeg har hørt noget af en lydbog hvor Leif Davidsen selv læser en af sine krimier, det skræmte mig i den grad – jeg tror dog at det var fordi det var ham der læste op (det kan han absolut IKKE).

6. Hvad betyder det at læse for dig?

Det at læse er noget der kommer i klumper, som regel i vinter halvåret. På den her tid, hvor det bliver tidligt mørkt, er det hyggeligt at sætte sig med kaffen og en bog og så ellers lukke sig inde i bogens univers.

7. Kom med en litterær indrømmelse!

Jeg har sikkert givet indtryk af at have læst en bog som min hustru har læst og fortalt meget om, men det er jo ikke anderledes end når politikkerne udtaler sig om ting de overhovedet ikke har en skid begreb om.

8. Hvilken bog fik dig sidst til at græde?

Jeg mindes ikke at der nogen bog som har fået mig til at græde, men mange der har gjort mig trist til mode. Specielt når det er børn der bliver forulempet og når der bliver beskrevet om åbenlyse uretfærdigheder – det kan gøre mig trist og gal.

9. Anbefal din bedste læse-gadget?

Min bedste læse-gadget er denne:

Måtte dog lige på Wikipedia for at være helt sikker på betydningen af gadget 😉

10. Hvor får du de bedste anbefalinger til de bøger du læser?

Jeg får min inspiration til læsestof af mennesker omkring mig, aviser og på blogs. Besøg på bibliotekerne og hos boghandleren er også steder hvor man pludselig spotter en spændende forside og får lyst til at læse den ud fra beskrivelsen bagpå.

badge

Stikord:

Måske vil du også læse

Ingen kommentarer

Skriv en kommmentar