Bøger af

21 måder at dø

17. maj 2016

Stella og Amalie var bedste venner lige indtil de ikke var det mere, og Amalie begyndte at mobbe stella.

Fra bedste venner til uvenner. Fra populær i klassen til upopulær. Det er det der sker for Stella, da hendes tidligere bedste veninde, Amalie, bliver sur på hende og vender hele klassen mod hende.

Hun bliver mobbet i klassen og på facebook, hvor der oprettes hadeside og alle mulige ubehageligeheder bliver postet.

Stella finder trøst i den ukendte netven Aum, som måske ikke helt er den han/hun giver sig ud. Filippa, hendes eneste veninde, vil kun være veninder i det skjulte at frygt for represalier. De voksne finder hun ikke så meget trøst hos, hendes far er fuld af sorg over hendes mors død fire måneder forinden og skolelærerne lægger ikke mærke til noget.

Derfor har Stella lavet en liste over 21 måder at begå selvmord på, prioriteret efter et sirligt pointsystem.

21 måder at dø er en skræmmende beretning om generation Facebook og deres måde at behandle hinanden på. Hvordan mobningen er flyttet fra skolegården ud på www og dermed også bliver meget mere ukontrollabel og ondskabsfuld. Imellem nogle af kapitlerne er små fortællinger om teenagere, i den virkelige verden, der har begået selvmord på grund af mobning. Om hvordan mobberne selv ikke efter ofrenes død har stoppet deres mobning.

Jeg ville ønske at 21 måder at dø var urealistisk, men det er den ikke. Dels bevidner de små fortællinger at det er sandt og dels bevidner alle de historier der kommer frem om mobning og (sex)videoer der bliver delt, at det er sådan det hænger sammen nu. Det er ren ondskab og helt og aldeles uhåndgribeligt at forstå.

Jeg læste bogen på en dags tid og var helt opslugt af Stella og hendes håndtering af mobningen, Amalie og hendes tro følgesvende og om det på nogen måde ville få en ende med al den mobning. Bogen er skrevet i et ungt sprog med smileys, *smil*, engelske udtryk og lydeffekter – det gør den blot endnu mere troværdig, og det gør intet dårligt for læseoplevelsen. Tvært imod.

21 måder at dø en virkelig virkelig vigtig fortælling. Den burde være obligatorisk læsning for alle teenagere, skolelærer og forældre!

Forfatter:
Forlag:
Udgivelsesår:
Genre: ,
Stikord: , , ,
Stjerner:

Måske vil du også læse

1 kommentar

  • Reply Rikke Simonsen 22. maj 2016 at 23:18

    Den er nemlig SÅ vigtig!

  • Skriv en kommmentar