Bøger af

For enden af din pegefinger

27. november 2016

Den dag Sheherazade møder Thea, forandres hendes liv for altid.

Sheherazade bor i ‘Parkerne’ med sin mor, der hele tiden arbejder, og sin far der er indlagt på hospitalet med dårligt hjerte. Hun er deres eneste barn og de, især moderen, har høje forventninger til hende. Hun skal være en god muslimsk pige, blive gift med en god mand og uddanne sig til læge.

Sheherazade går også i gymnasiet, et sted langt fra ‘Parkerne’, hvor majoriteten af  eleverne er etniske danskere, der synes det der med en muslim i klassen, der ikke må sove i samme hus med drenge og som skal spise halal, er lidt besværligt.

En dag møder Sheherazade Thea på hospitalet. Theas mor er også indlagt, og de to piger falder i snak og bliver forelskede. Mødet viser sig at få store konsekvenser for Sheherazade, for i hendes kultur er det utænkeligt at to piger kan være kærester.

For enden af din pegefinger er en YA roman, uden nogle dikkedarer. Aamands sprog er simpelt og lige til. Der er ingen saftige detaljer, til gengæld er der tanker om og reflektioner over det at tilhører en kultur, som man ikke passer ind i. Det er ikke et nyt YA mesterværk, men det er på ingen måder en dårlig roman. Det er en af de bøger man sluger og vender sider på som var det en svensk krimi, men som om et par måneder nok er glemt igen.

Romanen vandt Carlsens YA konkurrence, hvor vinderen Kristina Aamand fik overrakt prisen på dette års Bogforum.

Fysisk er bogen fin. Lækkert udseende, stofbetrukket ryg (ikke noget jeg personligt er fan af) og med et cover i kraftigt pap. Det ser superflot ud, men i forhold til læseoplevelsen er det ikke godt. Pakket er stift og skærer sig ind i fingrene, hvilket trækker ned i den samlede oplevelse af bogen. Jeg håber Carlsen laver en paperback udgave senere hen.


Bogen er venligst tilsendt af Forlaget Carlsen.

Forfatter:
Forlag:
Udgivelsesår:
Genre: ,
Stikord: , , , , ,
Stjerner:

Måske vil du også læse

1 kommentar

  • Reply For enden af din pegefinger af Kristina Aamand | trolderier 30. november 2016 at 8:19

    […] Trilogien […]

  • Skriv en kommmentar