Bøger af

Historien om det hele

20. december 2016

Gennem samtaler har Kristian Leth og Eske Willerslev begået et værk om magi og videnskab. En lille særegen bog der sætter spørgsmålstegn ved om naturvidenskaben kan stå alene. For er der ting i verden vi ikke kan forklare udelukkende ved rationaler og logik?

Jeg er alt andet end naturvidenskabelig, så derfor var jeg lidt skeptisk da jeg tog fat i en bog med klassemærke 50.7 – stedet hvor naturvidenskaben og nogle af livets store spørgsmål holder til.

Historien er om det hele er opbygget med to forskellige typer tekst. Kapitler skrevet af Eske Willerslev om forskellige naturvidenskabelige områder og der ind i mellem er der essays skrevet af Kristian Leth. Sammenhængen mellem de to typer tekst finder man i at de kredser om troen og de befolkningsgrupper hvor naturvidenskaben ikke har gang. Det er folket på Haiti, indianere og aboriginals

Jeg er især begejstret for Ekse Willerslevs kapitler. Hans ydmyghed overfor at naturvidenskaben nok kan forklare mange ting, men at der ting og følelser i mennesker og verden som ikke kan forklares ved rationaler og logik. Han går også ind i diskussionen om hvorvidt man som forsker har ret til at forske i fx indianernes oprindelse, hvis det går ind og piller ved nogle af de traditioner de har omkring de døde.

Bogen er en lille let sag på små 200 sider og skrevet i et sprog så os der ikke tilhører den naturvidenskabelige del af befolkningen også kan følge med.

Måske vil du også læse

Ingen kommentarer

Skriv en kommmentar