Bøger af

Kvinden i toget

29. september 2015

Rachel er forsmået, forladt og alkoholisk. Og så holder hun øje med Jess og Jason fra toget.

Jess og Jason hedder i virkeligheden Megan og Scott, det finder Rachel ud af den dag hun læser i avisen at Megan er forsvundet. Rachel beslutter sig for at hjælpe til med efterforskningen fordi hun måske, måske ikke, ved noget. Hendes hukommelse er fyldt med sorte huller for lige præcis den aften.

Herefter udruller historien og efterforskningen sig. Bogens hovedperson er Rachel, skarpt fuld af Scott og Megan, samt Rachels eksmand Tom og hans ny kone Anna.

Historien fortælles ud fra de tre kvindelige hovedpersoners jeg’er. Mest Rachel og hendes kaotiske alkoholiske hverdag. Men også Megans liv op til forsvindingen og Anna og hendes liv med Tom udfoldes.

Plottet er egentlig fint, mindede mig på mange måder om Gone Girl (det er åbenbart en hel genre, der kaldes Domestic Noir), samme langsomme plot, hvor man ikke helt ved hvem man skal tro på, og ingen rigtigt er hvad de giver sig ud for. Men det bliver også meget genkendeligt, og derfor i min optik en smule kedeligt. Krimigenrerne er efterhånden så fortærskede og set så mange gange før, at det er svært at opfinde den dybe tallerken. Og kan man ikke det, skal man godt nok skrive exceptionelt godt, for at fange mig som læser til mere end blot let og hurtig underholdning.

Det klarer Kvinden i toget dog helt fint, altså det med det lette og hurtige. Jeg læste den hurtigt, og var godt underholdt, men det er ikke en af de bøger der vil forblive i min hukommelse særligt længe.

Bogen er venligst tilsendt af Gyldendal.

Forfatter:
Forlag:
Udgivelsesår:
Genre:
Stikord: ,
Stjerner:

Måske vil du også læse

5 Kommentarer

 • Reply Lotte Garbers 1. oktober 2015 at 8:36

  Men elskede du ikke, at hun var utroværdig, fordrukken og løgnagtig? Den slags kvindeportrætter får vi alt for sjældent i de store, populære genrer.

  • Reply Camilla 2. oktober 2015 at 7:09

   Sådan havde jeg faktisk ikke tænkt på det, men jo det gav klart en anden dimension til bogen end hvis det havde været en mand. Jeg synes dog stadig ikke hendes person var nok til at gøre den virkelig spændende og god.

 • Reply Marie Noack 23. oktober 2015 at 3:11

  Åh, jeg blev faktisk også lidt skuffet over The Girl in the Train/Pigen i toget. Jeg var godt underholdt og læste den stort set i én køre under en af Bostons utallige snestorme i februar, men sad alligevel tilbage med en lidt flad fornemmelse.

  • Reply Camilla 23. oktober 2015 at 6:56

   Ja, præcis. Det var også en flad fornemmelse jeg sad tilbage med. Men jeg tror bare at hele krimi/thriller genren efterhånden er så gennemtæsket at vi som læsere også har en meget større forventning end til en almindelig roman. Sådan er det i hvert fald for mig.

  Skriv en kommmentar