Artikler af

Sommerferielæsning 2016

3. juli 2016

Sommerferien er over os nu og forhåbentlig bliver der rigtig meget læsetid. Her er oversigten over hvad vi skal have med os på stranden, i haven og på rejsen. Vi har samlet vores sommerferiebøger, som inspiration til jer.

Det eneste vi kan love, er at listen sikkert ændrer sig som sommeren skrider frem.

sommerferie_camilla

Camilla

Jeg har altid alle mulige planer om hvad jeg skal læse i sommerferien, og tit ender det med at være det tidspunkt på året hvor jeg får læst mindst. Men det afholder mig ikke fra at lave bunker. Udover min Kindle ligger følgende bøger på natbordet.

An astronaut’s guide to life on earth af Chris Hadfield: jeg elsker rumhistorier og astronauter, og har længe gerne ville læse Chris Hadfields bog (ham der blev kendt for at spille David Bowie i rummet). Jeg var egentlig startet, men så kom der lige nogle andre bøger i vejen.

Saga af Brian K. Vaughan: en tegneserie jeg fik anbefalet for mange år siden, og som jeg ofte har tænkt på at jeg virkelig burde få læst. Nu er den lånt med hjem fra biblioteket og ligger i bunken.

Morgendagens odds af Nathaniel Rich: jeg har vist læst om den før, men faldt over den på hylden med nye bøger på biblioteket og lånte den med hjem. En af de bøger, hvor det var forsiden der fængede og jeg ingen forventninger har.

Ofrene af Morten BraskDen lyder barsk og ubehagelig, men ikke desto mindre som en god læseoplevelse. Politikens Forlag har været så søde at sende denne bog.

 IMG_8643-3

Malene

Denne sommer tror jeg faktisk, at jeg får læst nogle bøger, da jeg går på barsel sidst i juli. Hvis jeg når en enkelt roman og et par tegneserier, mens jeg læser babybøger, er jeg godt tilfreds.

Den skaldede detektiv af Anna Grue: Grue skriver puslespilskrimier efter britisk Agatha Christie-tradition, min yndlings-krimigenre. Hendes helt er desuden ikke en drikfældig politikommisær, men en slick ex-reklamemand der opklarer forbrydelser i en fiktiv, dansk provinsby befolket med rigtige mennesker. Jeg hører dem på Storytel som jeg er blevet svært begejstret for.

Stoner af John Williams: Alle siger den er god, og det er lang tid siden jeg har læst en af den slags romaner, der lærer en noget om både livet og en selv.

Bedemandens datter af Alison Bechdel: Bechdel er en af de helt store kvindelige tegneseriestjerner. Rost af kritikere såvel som læsere. Generelt tror jeg, at tegneserier bliver et hit mens jeg er på barsel, fordi de sjældent tager så lang tid at læse. Jeg har lånt Bechdel af Mette Krøyer, min private tegneseriepusher.

Muledrengen af Øyvind Torseter: En fantastisk smuk udgivelse med norske Torseters fabulerende tegninger, en bog jeg ikke rigtig ved om skal kaldes billedbog eller tegneserie, men det er også ligemeget, for læses skal den!

Klog er noget, man øver sig på af Sofie Münster: Jeg har altid været fascineret af, hvad talent er, og hvordan man udvikler det. Jeg tror ikke på, at talent er medfødt, men er noget man kan træne, så Münsters bog er lige noget for mig.

Politikens bog om barnets udvikling 0-3 år af Carol Cooper: Nu jeg selv skal sætte et barn i verden, er det nok meget godt at være en smule informeret om, hvad sådan en baby er for en størrelse. Politikens bog har en praktisk, faktuelt baseret tilgang til hvad sådan nogle små bæster har brug for, så den snupper jeg.

Smertefri fødsel af Anja Bay: Det lyder som verdens største joke at fødsler kan være uden smerte, men efter lidt bladren viser det sig, at det slet ikke er noget alternativ hokus-pokus Bay har gang i, men en praktisk, faktuel tilgang til det der med at føde børn, så den snupper jeg også.

Mariannes sommerferielæsning

Marianne

Jeg ved at min listen aldrig kommer til at holde stik, fordi jeg altid bliver fanget af en eller anden flot glitrende forside, som synes mere interessant end dem jeg har liggende klar. Intentionen er klar dog – nedenstående bøger skal jeg læse.

Spirit Animals: Jeg mangler at læse bind 4-7 i serien om Spirit Animals og jeg skal absolut bruge sommeren på at læse resten. Læs dem med dit barn, alene eller stik dem til dit barn, mens du selv læser noget andet. Uanset hvad, så vil I elske dem!

Fremtidens Araber af Riad Sattouf: Indtil videre er der kommet to bind om den lyshårede araber og jeg ser virkelig frem til at læse dem. Anmeldelserne roser dem og jeg håber det holder stik.

The Lake House af Kate Morton: Kate Morton er en af mine svagheder lidt på højde med Rosamunde Pilcher. Og The Lake House er seneste skud på stammen fra hende og jeg glæder mig til at læse hvad det store familiemysterie er denne gang.

Augustus af John Williams: Den senest oversatte fra Williams’ hånd. Jeg knuselskede de andre, så forventningerne er helt i top.

Hemingway af Bo Tao Michaëlis: Måske en biografi om Hemingway kan få mig sparket i gang med hans forfatterskab. Jeg prøver i hvert fald.

Bonita Avenue af Peter Buwalda og Nattergalen af Kristin Hannah: De hører begge under den kategori, “hov den ser god ud, den tar jeg med hjem”. De lyder begge mægtig gode, men jeg ved ikke andet om dem end hvad bagside teksten fortæller. Ren lystlæsning.

Hvis du nåede herned, så god sommer og læselyst. Læser du en god bog og tænker “den kunne jeg da godt lige anmelde på Trilogien”, så ta’ fat i os. Vi tager meget gerne imod gæsteanmeldelser.

Måske vil du også læse

Ingen kommentarer

Skriv en kommmentar